bodybg, PRELOAD navbg, PRELOAD leftnavbg, PRELOAD prbetyg, PRELOAD

Billiga linser från svenska leverantörer    


Vi är måna om dina ögon, och säljer endast helt nytillverkade linser från nordiska leverantörer till riktigt bra priser. Dessa levereras direkt från fabriken hem till din brevlåda. Därför håller vi inte i något eget lager, vilket gör att du aldrig riskerar att få gamla linser med dålig kvalité samtidigt som vi kan  erbjuda dig riktigt billiga linser. Vi har ett komplett utbud av den nordiska marknadens linser, som alltid skickas med snabba leveranser direkt hem till din brevlåda.

Linser brukar delas in i kategorier efter hur de är tänkta att användas. Vi sorterar dem så här: 
 
Endagslinser  I  Veckolinser  I Månadslinser I Progressiva linser
Färgade linser  Speciallinser

Observera att din optiker, av olika grunder, kan ha ordinerat dig att bära en lins på ett annat sätt än det vi anger här, och då rekommenderar vi att du följer detta.

Läs detta innan du beställer:
Kontrollera med din optiker vad som gäller angående rengöring, förvaring och bärtider för dina linser, då detta kan variera beroende på produkt och rengöringssystem. Har du inte använt linser tidigare måste du först genomgå en nytillpassning, samt få en genomgång av hur du hanterar dina linser.

Hittar inte mina linser? 
Lenssavers säljer alla linser som finns på marknaden under orginalnamn. Om du inte hittar ditt linsmärke, kan det vara att du använder en "private label-lins", som innebär att man paketerat om linserna i en egentryckt förpackning. Klicka här för att hitta din kontaktlins, eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Varför behöver jag ett recept när jag beställer linser?
När du beställer linser på nätet, rekommenderar vi starkt att ha ett giltigt kontaktlinsrecept från en legitimerad kontaktlinsoptiker. Detta ska ange styrkor samt parametrar på den kontaktlins som tillpassats just för dig. Observera att du även måste göra en ny tillpassning om du ska byta linstyp eller varumärke, för att utvärdera om denna lins fungerar bra och inte skadar dina ögon. Vi säljer inte kontaktlinser till personer under 18 år.

Är mitt recept giltigt?
Lenssavers arbetar efter Socialstyrelsens rekommendationer som innebär att du bör kontrollera ögonen hos en legitimerad kontaktlinsoptiker minst en gång om året för att använda linser. Vi rekommenderar dock att du utför en kontroll var sjätte månad, eftersom linsbruk ibland medför små förändringar som kan skada dina ögon, även om du inte själv upplever några symptom. Ett exempel på detta kan vara blodkärlsinväxt i din hornhinna som är en följd av att dina linser inte släpper igenom tillräkligt med syre till dina ögon. Din optiker letar också efter tecken på ögonsjukdomar och infektioner, utöver att kontrollera styrkan på ditt synfel. Efter en linsundersökning kan du be din optiker om ditt recept som ska innehålla linsnamn, parametrar samt linsstyrka. Observera att du inte kan använda ditt glasögonrecept för beställning av linser, då detta kan skilja sig från ett kontaktlinsrecept.

Detta är ett recept:
Receptet ska ange linsnamn, linsstyrka, diameter och baskurva.
- Styrkan (POW / PWR / SPH) , anger storleken på ditt synfel i plus- eller minusvärden.
- Cylinderstyrkan (Cyl) anger styrkan på ett brytningsfel.
- Axelvärdet (AX/ AXIS/ AXEL) anger i grader, vinkeln på ett brytningsfel.
- Additionen (Add) anger lässtyrkan i progressiva linser.
- Diametern (Dia) är linsens yttermått från kant till kant.
- BC är radien på den cirkelbåge som motsvarar linsens kupighet.

Lenssavers AB | Parternas Gränd 65, 226 47 Lund | | kundservice@lenssavers.se
© Copyright 2024 Lenssavers AB | Webproduction 2024 Jonas Lindqvist, IT-Syd